Nemzetközi Ju Jitsu bírókat avattak Párizsban

2017. május 04.
Nemzetközi Ju Jitsu bírókat avattak Párizsban
Történelmet írtunk a 2017. évi Páris Grand Slam Sport Jiu jitsu versenyen.
 
 
    A Párizs Grand Slam Ju jitsu Open verseny Európa egyik legnagyobb nemzetközi versenye, amire a világ minden tájáról érkeznek válogatott versenyzők. A verseny nagyságát híven mutatja, hogy a küzdelmek 5 tatamin, 850 nm-en két napon keresztül folyamatosan zajlottak. A Sport Accord tagsággal rendelkező Ju Jitsu International Federation (JJIF) nagy hangsúlyt fektet a tagországi szakszövetségek bíróinak képzésére.
     A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség ( www.jujitsusport.hu) részről három fő vett részt az eseményen, Hullám Dénes, Ziegler Csaba és Dudás Péter. Mindhárman vizsgázni érkeztek Franciaország fővárosába. Tudásukról, mindhárom nemzetközi versenyszámban, a Fighting system (állóharc és földharc kiskesztyűben), Ne Waza ( brazil jiu jitsu földharc) és Duo System ( páros önvédelmi bemutató) adtak számot, először a versenyszámonként tartott 1-1 órás elméleti vizsgán. Majd ezt követően a versen mindkét napját végig a tatamin töltötték bíróként, ez volt a vizsga gyakorlati része, melyet a JJEU szakértői ellenőriztek és értékeltek.
    A verseny végén született meg a hivatalos eredmény. Bár a versenyszámok eléggé eltérő szaktudást feltételeznek, mivel például a brazil jitsu-s grapplerek ritkán jó állóharcosok, a magyar szakemberek sokrétű tudását igazolta, hogy bíróink, nagyon nehéz vizsgáztatás eredményeként mindhárom hivatalos JJIF versenyszámból nemzetközi (Continental) fokozatot szereztek!!! Ezzel a Magyar Sport Ju jitsu Szakszövetség sporttörténelmet írt, ugyanis a hazai ju jitsu sportnak még sosem voltak nemzetközi bírói.
    A nemzetközi versenynaptár szerint erre szükségünk is lesz, hiszen a JJIF versenyévad 5 kontinensen zajlik és úgy van megszervezve, hogy minden kontinensről legalább  két kvótaszerző nagy verseny VB, EB, Grand Slam, Open elérhető legyen gyerekek, kadetek, juniorok és felnőttek számára.
    A Szakszövetség az idei versenyévadban már U18 ne waza világbajnokot és U15 fighting bajnokokat ünnepelt, ahogyan nagy várakozással tekintünk a sportág olimpiájának számító,  idei World Games világjátékokra, ahol hazánk jitsu-sait Szűcs Kristóf versenyzőnk képviseli majd a Nemzeti Versenysport Szövetség olimpikonoknak kijáró teljeskörű támogatását élvezve edzőjével, Max Carvalho mesterrel együtt. Kinyílt a világ a magyar jitsusok előtt!
    A rendkívül divatossá és az Emirátusokba költöző nemzetközi szövetség által nagyon szponzorálttá tett  küzdősport vezető bírói ezen a hétvégén vasárnap, május 7-én Dunakeszin 50 fős bírói tanfolyamot hírdet. Várunk minden magasabb övfokozattal rendelkező mestert és haladó övfokozatú mesterjelöltet, aki szeretne idővel a nemzetközi profi versenyeken is bíráskodni.
 
Jelentkezés Ziegler Csaba senseinél ( chiryu.hungary@  gmail.com)

Hírek és információk Aktuálisok

KÖZGYŰLÉS 2018-05-27-én
2018-04-26 10:02:51

KÖZGYŰLÉS 2018-05-27-én

Rendes közgyűlés és Tisztújítás
Magyar éremeső az U15 Európa Kupán, Amersfoort, Hollandia, 2018 március 24-25.
2018-03-29 17:03:58

Magyar éremeső az U15 Európa Kupán, Amersfoort, Hollandia, 2018 március 24-25.

A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség, Magyarország képviseletében 9 versenyzőt delegált a 2018 március 24-25.-én U15 korosztály számára megrendezésre kerülő, Európa Kupára. A válogatott tagjai az ország minden részéről, Marcaliból, Sümegről, Kistelekről és Budapestről kerültek be a csapatba. A kis különítmény már pénteken megérkezett Hollandiába, Amersfoort városába, a verseny helyszínére.

A sikeres regisztráció és a kategóriába való mérések után másnap a magyar csapat minden tagja izgatottan készülődött a másnapi megmérettetésre.  Az edzők, Sípos Dániel (3K Kistelek), Nagy Róbert (MVSZSE Marcali), Sós György (Zalaegerszeg BJJ) és Ziegler Csaba (BBME Budapest, Nagykovácsi) az esti beszélgetés alatt próbálták elemezni az ellenfeleket, azok felkészültségét, várható taktikáit.

A másnap teljesen mást tartogatott a számukra, mint amit előzetesen sejteni lehetett. Már az elején bebizonyosodott, hogy a mezőny keményebb, mint sejthető volt, és a bíráskodás gyakorlatában is van eltérés a megszokotthoz képest. Ennek ellenére versenyzőink jól vették az akadályokat bizonyítva a felkészülési időszakuk alatti, igen alapos és lelkiismeretes munkát, mely árulkodott az versenyzők rátermettségéről és edzőik hozzáértéséről egyaránt.

A küzdelmes napon minden versenyzőnk kihozta a maximumot magából attól függetlenül, hogy sikeres volt e vagy nem. Az igencsak erőt próbáló nap végére az U15 korosztályt tekintve az eddigi legnagyobb éremesővel távozott a magyar csapat az arénából. Megszületett az első Európa Kupa aranyérem Fighting System versenyszámból és a ne waza versenyág megint kitűnően szerepelt.

Eredményeink:
Stanford Zsuzsa 1. hely Fighting System, 2. hely Fighting System,
Kecskeméti Jázmin 3. hely Ne Waza System,
Tóth Alexa 2. hely Ne Waza System,
Kulcsár Kristóf 3. hely Ne Waza System,
Fülöp Rebeka 3. hely Ne Waza System.

Természetesen ne feledkezzünk el a vasárnap folyamán a többi karosztálynak megtartott Open versenyről sem, ahol aznap egyetlen versenyzőnk lépett tatmira. Dudás Virág nem kis küzdelmek árán szerezte meg a Fighting System versenyszámban a 3. helyet, Ne Waza System versenyszámban a 4. helyet.
GRATULÁLUNK a csapat minden tagjának a sikeres szerepléshez!
2018-03-21 03:02:12

"BUDAPEST OPEN" Nemzetközi Ju-jitsu Verseny

Regisztráció 2018. március 26-ig lehetséges
Harmadik helyezés az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságról
2018-03-13 10:24:47

Harmadik helyezés az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságról

Dudás Virág, a Marcali VSZSE Küzdősport Szakosztályának versenyzője 2018. március 3-án Abu Dhabiban (Egyesült Arab Emirátusban) III. helyezést ért el Fighting System versenyszámban az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságon.