Nemzetközi Ju Jitsu bírókat avattak Párizsban

2017. május 04.
Nemzetközi Ju Jitsu bírókat avattak Párizsban
Történelmet írtunk a 2017. évi Páris Grand Slam Sport Jiu jitsu versenyen.
 
 
    A Párizs Grand Slam Ju jitsu Open verseny Európa egyik legnagyobb nemzetközi versenye, amire a világ minden tájáról érkeznek válogatott versenyzők. A verseny nagyságát híven mutatja, hogy a küzdelmek 5 tatamin, 850 nm-en két napon keresztül folyamatosan zajlottak. A Sport Accord tagsággal rendelkező Ju Jitsu International Federation (JJIF) nagy hangsúlyt fektet a tagországi szakszövetségek bíróinak képzésére.
     A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség ( www.jujitsusport.hu) részről három fő vett részt az eseményen, Hullám Dénes, Ziegler Csaba és Dudás Péter. Mindhárman vizsgázni érkeztek Franciaország fővárosába. Tudásukról, mindhárom nemzetközi versenyszámban, a Fighting system (állóharc és földharc kiskesztyűben), Ne Waza ( brazil jiu jitsu földharc) és Duo System ( páros önvédelmi bemutató) adtak számot, először a versenyszámonként tartott 1-1 órás elméleti vizsgán. Majd ezt követően a versen mindkét napját végig a tatamin töltötték bíróként, ez volt a vizsga gyakorlati része, melyet a JJEU szakértői ellenőriztek és értékeltek.
    A verseny végén született meg a hivatalos eredmény. Bár a versenyszámok eléggé eltérő szaktudást feltételeznek, mivel például a brazil jitsu-s grapplerek ritkán jó állóharcosok, a magyar szakemberek sokrétű tudását igazolta, hogy bíróink, nagyon nehéz vizsgáztatás eredményeként mindhárom hivatalos JJIF versenyszámból nemzetközi (Continental) fokozatot szereztek!!! Ezzel a Magyar Sport Ju jitsu Szakszövetség sporttörténelmet írt, ugyanis a hazai ju jitsu sportnak még sosem voltak nemzetközi bírói.
    A nemzetközi versenynaptár szerint erre szükségünk is lesz, hiszen a JJIF versenyévad 5 kontinensen zajlik és úgy van megszervezve, hogy minden kontinensről legalább  két kvótaszerző nagy verseny VB, EB, Grand Slam, Open elérhető legyen gyerekek, kadetek, juniorok és felnőttek számára.
    A Szakszövetség az idei versenyévadban már U18 ne waza világbajnokot és U15 fighting bajnokokat ünnepelt, ahogyan nagy várakozással tekintünk a sportág olimpiájának számító,  idei World Games világjátékokra, ahol hazánk jitsu-sait Szűcs Kristóf versenyzőnk képviseli majd a Nemzeti Versenysport Szövetség olimpikonoknak kijáró teljeskörű támogatását élvezve edzőjével, Max Carvalho mesterrel együtt. Kinyílt a világ a magyar jitsusok előtt!
    A rendkívül divatossá és az Emirátusokba költöző nemzetközi szövetség által nagyon szponzorálttá tett  küzdősport vezető bírói ezen a hétvégén vasárnap, május 7-én Dunakeszin 50 fős bírói tanfolyamot hírdet. Várunk minden magasabb övfokozattal rendelkező mestert és haladó övfokozatú mesterjelöltet, aki szeretne idővel a nemzetközi profi versenyeken is bíráskodni.
 
Jelentkezés Ziegler Csaba senseinél ( chiryu.hungary@  gmail.com)

Hírek és információk Aktuálisok

Magyar jitsus a Világversenyeken - szenzációs World Games részvétel
2017-07-24 10:59:30

Magyar jitsus a Világversenyeken - szenzációs World Games részvétel

3 nap múlva kűzdeni fog Szűcs Kristóf Magyarországért a ju-jitsu "olimpián"
SZEKERES ÁKOS EURÓPABAJNOK
2017-06-05 13:59:54

SZEKERES ÁKOS EURÓPABAJNOK

Szekeres Ákos aranyérmes lett Banja Lukában
Dunakeszi Nyílt Ju-Jitsu bajnokság 2017.05.21
2017-04-30 18:18:16

Dunakeszi Nyílt Ju-Jitsu bajnokság 2017.05.21

KÖZGYŰLÉS 2017 május 28-án
2017-04-23 00:15:55

KÖZGYŰLÉS 2017 május 28-án

Budapesten, 2017. május 28-án 10:00 órakor kerül megrendezésre