Magyar jitsus a Világjátékokon - szenzációs World Games részvétel

2017. július 24.
Magyar jitsus a Világjátékokon - szenzációs World Games részvétel
Magyar jitsus a Világjátékokon
 
 
     A világ legrangosabb ju jitsu megmérettetésének helyszíne, a nem-olimpiai sportok olimpiájának is nevezhető World Games július 20-án vette kezdetét a lengyelországi Wroclawban. Hazánkat 15 sportág 60 sportolója képviseli és aki a hatalmas világversenyen belül „A jitsu olimpián” indul Magyarország képviseletében, az nem más, mint a ne-waza állócsillaga, Szűcs Kristóf IBJJF világbajnok és JJIF VB III. helyezett.
 
       A Nemzeti Versenysport Szövetség, A MOB Nem-Olimpiai Sportok Osztályának jogutódja, olimpikonoknak kijáró teljes költségtérítést, méretre szabatott gálaruhát, sportfelszerelést és utazási költséget biztosít úgy a jelenleg Californiában felkészülő bajnoknak, mint felkészítő edzőjének, Max Carvalho mesternek.
 
    A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség, mint fiatal szakszövetség bár még csak éves minisztériumi alaptámogatásra jogosult, mégis közel félmillió forint értékben támogatta a sportolóját a felkészülését segítő speciális regenerációs zsákkal, egyedi versenygivel, mentális sportcoaching tréninggel és táplálék kiegészítőkkel.
 
     Dr. Gulyás Richárd MSJJSZ elnöke és Muzsai István alelnök mindent megtettek a magyar képviselet létjogosultságának, szervezésének érdekében és nagy reménységgel tekintenek az éremesélyes mérkőzések elébe, melyek 27-én veszik kezdetüket. Külön öröm számukra, hogy a Shogun Fightshop támogatásában és segítségével elkészült profi nemzeti versenygi első ízben fog bemutatkozni a nemzetközi tatamikon és remélhetően hozzáad a sikerhez.
 
    Szűcs Kristóf komoly fél éves felkészülési időszakon van túl és ezt a levelet küldte sporttársainak:  „ A Világjátékokra való felkészülésem Los Angelesben az otthoni csapatunk "testvérklubjánál" a ZR Team Californiaban végzem. Ez közös döntés alapján született meg edzőmmel Max Carvalhoval a fejlődésem érdekében, mivel idekint több világbajnok edzőpartnerem is van. Az elmúlt fél évben itt kinn tartózkodtam, kisebb megszakításokkal végig nagy intenzitással edzettem, több versenyen is indultam, ha bár ezekre mind felvezetőként tekintettem.
A Világjátékokra most egy egy-hónapos edzőtábort csináltam, ahol elsősorban a technikai és stratégia dolgokat helyeztem előtérbe, a mentális részét pedig a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetségnek köszönhetően a online coaching megbeszéléséken élesítettük.
Még pár nap van hátra a Világjátékokig, becsülettel felkészültem, nagy megtiszteltetés, hogy az országomat képviselhetem egy ilyen rangos eseményen, különösen egyedüli Jiu Jitsu versenyzőként, hiszen már csak oda kell menni és megnyerni.
Lássuk mit hoz a jövő.” - nyilatkozta Kristóf
    Kívánunk Kristófnak eredményes versenyt és nagyon örülünk, hogy több mint 20 év nemzetközi nem-jelenlét után a magyar ju-jitsu kezdi elfoglalni az őt megillető helyet a világ sportéletében. Remélhetően Kristóf részvételének puszta ténye, bármilyen elért eredménye, akárcsak Szekeres Ákos pár hónapja megnyert világbajnoki aranyérme hozzásegíti a Szakszövetséget ahhoz, hogy 4 év múlva, a következő World Games világjátékokon és 2024-ben, mikor várhatóan a Jitsu olimpiai sporttá válik, a magyar csapat úgy földharcban, mint harcrendszerben és önvédelmi bemutatóban is tudásának megfelelően népes delegációval indulhasson.
Hajrá Magyarok, hajrá SZŰCS KRISTÓF!

Hírek és információk Aktuálisok

KÖZGYŰLÉS 2018-05-27-én
2018-04-26 10:02:51

KÖZGYŰLÉS 2018-05-27-én

Rendes közgyűlés és Tisztújítás
Magyar éremeső az U15 Európa Kupán, Amersfoort, Hollandia, 2018 március 24-25.
2018-03-29 17:03:58

Magyar éremeső az U15 Európa Kupán, Amersfoort, Hollandia, 2018 március 24-25.

A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség, Magyarország képviseletében 9 versenyzőt delegált a 2018 március 24-25.-én U15 korosztály számára megrendezésre kerülő, Európa Kupára. A válogatott tagjai az ország minden részéről, Marcaliból, Sümegről, Kistelekről és Budapestről kerültek be a csapatba. A kis különítmény már pénteken megérkezett Hollandiába, Amersfoort városába, a verseny helyszínére.

A sikeres regisztráció és a kategóriába való mérések után másnap a magyar csapat minden tagja izgatottan készülődött a másnapi megmérettetésre.  Az edzők, Sípos Dániel (3K Kistelek), Nagy Róbert (MVSZSE Marcali), Sós György (Zalaegerszeg BJJ) és Ziegler Csaba (BBME Budapest, Nagykovácsi) az esti beszélgetés alatt próbálták elemezni az ellenfeleket, azok felkészültségét, várható taktikáit.

A másnap teljesen mást tartogatott a számukra, mint amit előzetesen sejteni lehetett. Már az elején bebizonyosodott, hogy a mezőny keményebb, mint sejthető volt, és a bíráskodás gyakorlatában is van eltérés a megszokotthoz képest. Ennek ellenére versenyzőink jól vették az akadályokat bizonyítva a felkészülési időszakuk alatti, igen alapos és lelkiismeretes munkát, mely árulkodott az versenyzők rátermettségéről és edzőik hozzáértéséről egyaránt.

A küzdelmes napon minden versenyzőnk kihozta a maximumot magából attól függetlenül, hogy sikeres volt e vagy nem. Az igencsak erőt próbáló nap végére az U15 korosztályt tekintve az eddigi legnagyobb éremesővel távozott a magyar csapat az arénából. Megszületett az első Európa Kupa aranyérem Fighting System versenyszámból és a ne waza versenyág megint kitűnően szerepelt.

Eredményeink:
Stanford Zsuzsa 1. hely Fighting System, 2. hely Fighting System,
Kecskeméti Jázmin 3. hely Ne Waza System,
Tóth Alexa 2. hely Ne Waza System,
Kulcsár Kristóf 3. hely Ne Waza System,
Fülöp Rebeka 3. hely Ne Waza System.

Természetesen ne feledkezzünk el a vasárnap folyamán a többi karosztálynak megtartott Open versenyről sem, ahol aznap egyetlen versenyzőnk lépett tatmira. Dudás Virág nem kis küzdelmek árán szerezte meg a Fighting System versenyszámban a 3. helyet, Ne Waza System versenyszámban a 4. helyet.
GRATULÁLUNK a csapat minden tagjának a sikeres szerepléshez!
2018-03-21 03:02:12

"BUDAPEST OPEN" Nemzetközi Ju-jitsu Verseny

Regisztráció 2018. március 26-ig lehetséges
Harmadik helyezés az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságról
2018-03-13 10:24:47

Harmadik helyezés az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságról

Dudás Virág, a Marcali VSZSE Küzdősport Szakosztályának versenyzője 2018. március 3-án Abu Dhabiban (Egyesült Arab Emirátusban) III. helyezést ért el Fighting System versenyszámban az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságon.