JU-JITSU AZ ISKOLAI OKTATÁSBAN!

2017. október 25.
JU-JITSU AZ ISKOLAI OKTATÁSBAN!
A Jászsági Harcművészeti Akadémia vezető edzőjét kérték fel ju-jitsu bemutató óra tartására.

A Szolnok megyei Őszi Pedagógiai Hetek keretében (2017.10.16-10.27.) különböző témákban történtek (-nek) előadások és gyakorlati bemutatók.
 
Mint testnevelő szaktanácsadót kérték fel Garamvölgyi Mihály főtitkárunkat, tartson bemutató foglalkozást. (Zárójelben megjegyezzük, a főtitkár úr "az év testnevelő tanára díj nyertese és Gerevich Aladár díjas oktató).
 
Az óra témája a küzdősport szerepe, lehetősége az iskolai testnevelés és sport területén. Ebből adódott a választás: "a Ju-jitsu anyagának oktatási lehetőségei a testnevelés keretein belül".
 
A tanár úr bemutatta a gurulások, zuhanások, dobás technikák és földharc technikák, az előkészítő gyakorlatokon és rávezető gyakorlaton keresztül hogyan juthatunk el maga a technika végrehajtásáig. Emellet szerepet kapott az önvédelem fontosságának hangsúlyozása és néhány technika bemutatása.
 
Jászberényben a SMSZC Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tornatermében volt a bemutató óra, 10 iskola és 20 testnevelője vett részt rajta.
 
A testnevelő tanárok sok újat láttak, és megelégedéssel beszéltek az órán látottakról a bemutató utáni megbeszélésen.
 
Gratulálunk a színvonalas és mértékadó oktatói tevékenységhez!

Hírek és információk Aktuálisok

KÖZGYŰLÉS 2018-05-27-én
2018-04-26 10:02:51

KÖZGYŰLÉS 2018-05-27-én

Rendes közgyűlés és Tisztújítás
Magyar éremeső az U15 Európa Kupán, Amersfoort, Hollandia, 2018 március 24-25.
2018-03-29 17:03:58

Magyar éremeső az U15 Európa Kupán, Amersfoort, Hollandia, 2018 március 24-25.

A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség, Magyarország képviseletében 9 versenyzőt delegált a 2018 március 24-25.-én U15 korosztály számára megrendezésre kerülő, Európa Kupára. A válogatott tagjai az ország minden részéről, Marcaliból, Sümegről, Kistelekről és Budapestről kerültek be a csapatba. A kis különítmény már pénteken megérkezett Hollandiába, Amersfoort városába, a verseny helyszínére.

A sikeres regisztráció és a kategóriába való mérések után másnap a magyar csapat minden tagja izgatottan készülődött a másnapi megmérettetésre.  Az edzők, Sípos Dániel (3K Kistelek), Nagy Róbert (MVSZSE Marcali), Sós György (Zalaegerszeg BJJ) és Ziegler Csaba (BBME Budapest, Nagykovácsi) az esti beszélgetés alatt próbálták elemezni az ellenfeleket, azok felkészültségét, várható taktikáit.

A másnap teljesen mást tartogatott a számukra, mint amit előzetesen sejteni lehetett. Már az elején bebizonyosodott, hogy a mezőny keményebb, mint sejthető volt, és a bíráskodás gyakorlatában is van eltérés a megszokotthoz képest. Ennek ellenére versenyzőink jól vették az akadályokat bizonyítva a felkészülési időszakuk alatti, igen alapos és lelkiismeretes munkát, mely árulkodott az versenyzők rátermettségéről és edzőik hozzáértéséről egyaránt.

A küzdelmes napon minden versenyzőnk kihozta a maximumot magából attól függetlenül, hogy sikeres volt e vagy nem. Az igencsak erőt próbáló nap végére az U15 korosztályt tekintve az eddigi legnagyobb éremesővel távozott a magyar csapat az arénából. Megszületett az első Európa Kupa aranyérem Fighting System versenyszámból és a ne waza versenyág megint kitűnően szerepelt.

Eredményeink:
Stanford Zsuzsa 1. hely Fighting System, 2. hely Fighting System,
Kecskeméti Jázmin 3. hely Ne Waza System,
Tóth Alexa 2. hely Ne Waza System,
Kulcsár Kristóf 3. hely Ne Waza System,
Fülöp Rebeka 3. hely Ne Waza System.

Természetesen ne feledkezzünk el a vasárnap folyamán a többi karosztálynak megtartott Open versenyről sem, ahol aznap egyetlen versenyzőnk lépett tatmira. Dudás Virág nem kis küzdelmek árán szerezte meg a Fighting System versenyszámban a 3. helyet, Ne Waza System versenyszámban a 4. helyet.
GRATULÁLUNK a csapat minden tagjának a sikeres szerepléshez!
2018-03-21 03:02:12

"BUDAPEST OPEN" Nemzetközi Ju-jitsu Verseny

Regisztráció 2018. március 26-ig lehetséges
Harmadik helyezés az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságról
2018-03-13 10:24:47

Harmadik helyezés az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságról

Dudás Virág, a Marcali VSZSE Küzdősport Szakosztályának versenyzője 2018. március 3-án Abu Dhabiban (Egyesült Arab Emirátusban) III. helyezést ért el Fighting System versenyszámban az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságon.