Harmadik helyezés az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságról

2018. március 13.
Harmadik helyezés az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságról
Abu Dhabiban 40 ország több, mint 700 versenyzője lépett tatamira. Köztük volt két magyar versenyző is. Körmöndi Marcell, a Miskolci Ju-Jitsu Egyesület sportolója Ne Waza System U18/-60 kg kategóriában, míg Dudás Virág a Marcali VSZSE Küzdősport Szakosztályának versenyzője Fighting System U18/-63 kg kategóriában képviselte a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetséget. A válogatottat Spalovszky Csaba szövetségi kapitány koordinálta az arab országban.

Körmöndi Marcell a három napos verseny első napján győzelemmel kezdett. Lengyel ellenfelén 8:2 pontozással emelkedett felül. A hihetetlenül erős mezőnyben – a kategóriájában – számos kiváló eredménnyel rendelkező versenyző indult. A 20 fős mezőnyből bekerült az első 16 közé, majd görög és olasz ellenfelekkel mérkőzött. A legjobb 8 közé viszont pár pont híján nem sikerült bekerülnie és így a kilencedik helyen végzett. Mellik Béla mester által felkészített miskolci fiú kiválóan és magabiztosan küzdött a földharc kategóriában.

Dudás Virág a verseny második napján kilenc ellenfele közül az olasz ellenféllel kezdett és FULL IPON-nal győzött. A Fighting System versenyszámban ez a legmagasabb szintű győzelem. A dobogó felé haladva az idei év Euróba Bajnoki cím második helyezettjével került szembe. Az idősebb és rutinosabb versenyző Virágot a vigaszágra kényszerítette, ahol egy túlmotivált kazah versenyzővel is meg kellett megmérkőznie. A sportszerűtlen eszközökkel küzdő kazah lány és a meglepően „furcsa” bírói döntések ellenére a marcali versenyző továbbverekedte magát. Nagy Róbert mester tanítványa a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A két sportoló ebben az évben került át az U15-ből az U18-as kategóriába és még két évig versenyeznek benne. Eredményeik reménykeltőek, hiszen az elkövetkező években technikai tudásukat fejleszthetik, és minden bizonnyal nagyobb versenyrutinnal fognak rendelkezni.
 

Hírek és információk Aktuálisok

KÖZGYŰLÉS 2018-05-27-én
2018-04-26 10:02:51

KÖZGYŰLÉS 2018-05-27-én

Rendes közgyűlés és Tisztújítás
Magyar éremeső az U15 Európa Kupán, Amersfoort, Hollandia, 2018 március 24-25.
2018-03-29 17:03:58

Magyar éremeső az U15 Európa Kupán, Amersfoort, Hollandia, 2018 március 24-25.

A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség, Magyarország képviseletében 9 versenyzőt delegált a 2018 március 24-25.-én U15 korosztály számára megrendezésre kerülő, Európa Kupára. A válogatott tagjai az ország minden részéről, Marcaliból, Sümegről, Kistelekről és Budapestről kerültek be a csapatba. A kis különítmény már pénteken megérkezett Hollandiába, Amersfoort városába, a verseny helyszínére.

A sikeres regisztráció és a kategóriába való mérések után másnap a magyar csapat minden tagja izgatottan készülődött a másnapi megmérettetésre.  Az edzők, Sípos Dániel (3K Kistelek), Nagy Róbert (MVSZSE Marcali), Sós György (Zalaegerszeg BJJ) és Ziegler Csaba (BBME Budapest, Nagykovácsi) az esti beszélgetés alatt próbálták elemezni az ellenfeleket, azok felkészültségét, várható taktikáit.

A másnap teljesen mást tartogatott a számukra, mint amit előzetesen sejteni lehetett. Már az elején bebizonyosodott, hogy a mezőny keményebb, mint sejthető volt, és a bíráskodás gyakorlatában is van eltérés a megszokotthoz képest. Ennek ellenére versenyzőink jól vették az akadályokat bizonyítva a felkészülési időszakuk alatti, igen alapos és lelkiismeretes munkát, mely árulkodott az versenyzők rátermettségéről és edzőik hozzáértéséről egyaránt.

A küzdelmes napon minden versenyzőnk kihozta a maximumot magából attól függetlenül, hogy sikeres volt e vagy nem. Az igencsak erőt próbáló nap végére az U15 korosztályt tekintve az eddigi legnagyobb éremesővel távozott a magyar csapat az arénából. Megszületett az első Európa Kupa aranyérem Fighting System versenyszámból és a ne waza versenyág megint kitűnően szerepelt.

Eredményeink:
Stanford Zsuzsa 1. hely Fighting System, 2. hely Fighting System,
Kecskeméti Jázmin 3. hely Ne Waza System,
Tóth Alexa 2. hely Ne Waza System,
Kulcsár Kristóf 3. hely Ne Waza System,
Fülöp Rebeka 3. hely Ne Waza System.

Természetesen ne feledkezzünk el a vasárnap folyamán a többi karosztálynak megtartott Open versenyről sem, ahol aznap egyetlen versenyzőnk lépett tatmira. Dudás Virág nem kis küzdelmek árán szerezte meg a Fighting System versenyszámban a 3. helyet, Ne Waza System versenyszámban a 4. helyet.
GRATULÁLUNK a csapat minden tagjának a sikeres szerepléshez!
2018-03-21 03:02:12

"BUDAPEST OPEN" Nemzetközi Ju-jitsu Verseny

Regisztráció 2018. március 26-ig lehetséges
IV JÁSZ VIADAL - 2018 március 17
2018-03-09 13:34:16

IV JÁSZ VIADAL - 2018 március 17

MSJJSZ hivatalos ranglista versenye